PDA

View Full Version : Dell Studio 1537 screen issue



ilcopcarguy
02-11-2012, 08:07 PM
As you can see from the picture, this is what the screen does. All it shows is a bluish tint. Connecting to an external monitor works fine. I checked all the connections and they appear to be tight. Any ideas?

http://img.photobucket.com/albums/v346/adt1982/IMAG0288.jpg

Scarface88
02-11-2012, 08:17 PM
I think the LCD screen itself is bad.

TDSP
02-11-2012, 10:34 PM
Shit. You pulled it apart and the connections all look good?

ilcopcarguy
02-11-2012, 10:38 PM
Yes, as far as I can tell. I thought for sure it was a connection, because it used to flicker depending on how the screen was angled. Now all I get is that blue tint. I guess I'll take it apart again this week when it isn't needed for a few hours.

TDSP
02-11-2012, 10:48 PM
Could also be a ground, but that typically manifests as the thing not charging...

Possible ribbon cable break in the bezel or the pigtail :no: Text me tonight and I'll look at the diagram on PPS and see what part numbers they claim the panel, bezel and pigtail are.

cowman
02-11-2012, 11:48 PM
Does it look like the backlight is working? If so my guess would be ribbon cable.

ilcopcarguy
02-12-2012, 01:39 AM
Yeah, that's the backlight.

Jinx
02-12-2012, 02:01 AM
Another bet on the cable.

ilcopcarguy
02-13-2012, 10:08 PM
I guess it's off to ebay to order a cable. Blah..

TDSP
02-13-2012, 10:24 PM
Sorry buddy :(

If you are willing to wait on crazy Juggalos again, I'll fix it again :D

ilcopcarguy
02-19-2012, 05:45 PM
It was the ribbon cable. $14.80 off of ebay and about 20 minutes of work it is back to normal.

TDSP
02-20-2012, 12:56 PM
Good news!